Γυμνάζετε το σώμα σας, χάνετε εύκολα τα περιττά κιλά, τονώνετε την αυτοπεποίθησή σας, καταπολεμάτε το άγχος, εκφράζετε καλύτερα τα συναισθήματά σας…

Κι όλα αυτά με ένα χορό! O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

Από τότε, πολλά πράγματα άλλαξαν, ο χορός όμως παραμένει ακόμα πανταχού παρών.   Όσο εσείς απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια.

O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση.

● Επίσης, μέσα από το χορό, διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του.

● Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη. Μακριά από την έννοια του «μοναχικού σπορ», ο χορός είναι φτιαγμένος πάντα για δύο ή περισσότερους ανθρώπους, που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής και της ομάδας.

Aξίζει να τονίσουμε πως, η κοινωνική και γυμναστική διάσταση του χορού αποδίδει οφέλη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και η ανάγκη να εκφραστεί ο άνθρωπος μέσα από το χορό δεν έχει ηλικία. Ο χορός δεν έχει ηλικία! Είναι η ίδια η αγάπη για τη ζωή!

Ο χορός είναι έρωτας!!! Και οι Latin χοροί θεωρούνται οι πλέον ερωτικοί χοροί! Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο η Latin μουσική απελευθερώνει τα ένστικτα των χορευτών και οι νότες παρασύρουν τα σώματά τους και γεννούν κινήσεις, ξυπνούν εκφράσεις και συναισθήματα.

Δοκιμάστε το όλοι! Κι ας μην έχετε χορέψει ποτέ! Βάλτε μουσική, κλείστε τα μάτια… Ο ρυθμός ήδη κατακλύζει το σώμα σας! Κι ας νομίζετε πως δεν έχετε το ρυθμό μέσα σας ή πως δε γεννηθήκατε για να γίνετε χορευτές! Ο χορός είναι για όλους!

Αξίζει να το ζήσετε! Ξεκινήστε τους Latin χορούς! Θα γεμίσετε με νέες εικόνες και ήχους. Θα αποδράσετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα αντισταθείτε στα αδιέξοδα της ζωής γύρω μας, γυμνάζοντας και διασκεδάζοντας τη ψυχή και το σώμα σας. Θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας!

Θα ανακαλύψετε ένα μοναδικό τρόπο να εκφράζεστε και, τελικά, ένα μοναδικό τρόπο να ζείτε!

” Το να μαθαίνεις να περπατάς, σε αφήνει ελεύθερο.
Το να μαθαίνεις να χορεύεις, σου δίνει τη μεγαλύτερη
ελευθερία απ’ όλες, να εκφράζεις τον εαυτό σου, το “είναι” σου… ” Melissa Hayden 

 Είδη χορού

Παραδοσιακοί χοροί

Ο Παραδοσιακός χορός είναι έκφραση ψυχής, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην ζωή του ανθρώπου από την γέννηση του. Υπάρχουν πολλά είδη χορών, χοροί της Χαράς, χοροί της Λύπης, Πυρρίχιοι χοροί. Για τους Έλληνες έχει ξεχωριστή σημασία. Δεν σχεδιάστηκαν από κάποιον ειδικό, δεν τους γέννησε η φαντασία κάποιου ειδήμονα αλλά τους έπλασε η ψυχή του λαού.

 

Ευρωπαϊκοί χοροί

Πρόκειται για κατηγορία εντυπωσιακών χορών που πήρε το όνομά της από τις μεγάλες σάλες στις οποίες χόρευαν οι αριστοκράτες του 18ου αιώνα. «Γεννήθηκαν» όλοι σε ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από το τάνγκο, το οποίο -αν και έχει επικρατήσει να εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία- στην αυθεντική του μορφή προέρχεται από την Αργεντινή.

Waltz

Αυστροβαυαροί αγρότες ξεκίνησαν να χορεύουν το βαλς, που έμελλε να γίνει ένας από τους πιο κομψούς χορούς στις σάλες των αριστοκρατικών σπιτιών της Βιένης. Μπαίνοντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια -κυρίως τα παριζιάνικα- ο ρυθμός του βαλς γίνεται πιο αργός και μετατρέπεται στη σημερινή, μοντέρνα εκδοχή του. Θεωρείται ο κυρίαρχος χορός της ισορροπίας, περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί εξαιρετική γυμναστική για τα πόδια. Τα κύρια είδη του είναι δύο: Το βιενέζικο βαλς με γρήγορα κυκλικά βήματα και το μοντέρνο, που διακρίνεται για τις απαλές του κινήσεις.

Foxtrot

Ανατρέξτε στη μελωδία του «Fever» ή του «Ροζ Πάνθηρα» και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.. Πρώτη φορά παρουσιάζεται πάνω στη σκηνή το 1915 από τον αμερικανό ηθοποιό και χορευτή Harry Fox, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Συνδέθηκε με την τζαζ μουσική και αποτέλεσε την εναλλακτική απάντηση στο κοινό που είχε πλέον βαρεθεί τη στυλιζαρισμένη πόλκα και το αυτοκρατορικό βαλς. Είναι παιχνιδιάρικος χορός, με εύκολα βήματα, αλλά εξαιρετικά δύσκολη τεχνική, αν θέλει να αποδώσει κανείς σωστά το στυλ του. Το πάνω μέρος του σώματος αποκτά πολύ καλή δυναμική, ενώ τα πόδια και η λεκάνη είναι υπεύθυνα για την κίνηση.

Tango

Ξεκίνησε να χορεύεται αποκλειστικά από άνδρες σε κακόφημες συνοικίες και οίκους ανοχής της Αργεντινής. Λέγεται μάλιστα ότι ξεπήδησε από την ανάγκη ενός άνδρα να εκφράσει τον πόνο του για μια γυναίκα που τον παράτησε για κάποιον άλλον. Γρήγορα απέκτησε φανατικούς οπαδούς στην υψηλή κοινωνία της χώρας και σταδιακά διαδόθηκε στην Ευρώπη. Στο Παρίσι αποκτά πιο σοφιστικέ στυλ και μεταμορφώνεται στο ευρωπαϊκό τανγκό που γνωρίζουμε σήμερα. Ειναι «χορός της φωτιάς ή του πάθους», αφού οι φιγούρες είναι ταυτόχρονα δραματικές και δυναμικές, απαλές και κοφτές. . Συνήθως διδάσκεται τόσο το αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο όσο και η ευρωπαϊκή του μορφή, που είναι πιο στυλιζαρισμένη. Σε μια εποχή που η νεολαία διψούσε για ενεργητικότητα και δράση, το Rock ’n’ roll έρχεται να δείξει την αντίδραση των νέων στο συντηρητισμό, τις απαγορεύσεις και το διάχυτο ρατσισμό της μεταπολεμικής περιόδου. Δικαίως κατέχει τον τίτλο του «βασιλιά των πάρτι». Έχει έντονο ρυθμό και πολλά σηκώματα των ποδιών, βασίζεται σε ένα απλό βήμα, αλλά παρέχει τη δυνατότητα απεριόριστων αυτοσχεδιασμών. Απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος χορός, επειδή συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική.

Latin χοροί

Τους γνωρίζουμε ως λάτιν ή λατινοαμερικανικούς χορούς, οι ρίζες τους όμως χάνονται πίσω στο χρόνο, στα βάθη της Αφρικής. Η ρούμπα, το μάμπο, το τσα τσα τσα και η σάμπα αποτελούν τον κορμό των λάτιν χορών. Όποιος γνωρίζει τα βήματα των τεσσάρων αυτών ειδών είναι σε θέση να χορέψει οποιονδήποτε λάτιν χορό. Η σάλσα, αν και δεν ανήκει στους βασικούς χορούς, γνωρίζει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση. Τόσο οι ευρωπαϊκοί όσο και οι λάτιν χοροί βασίζονται σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα (έχουν δηλαδή το ίδιο βηματολόγιο σε όλο τον κόσμο).

Rumba

Το βάρος των σακιών, που κουβαλούσαν οι σκλάβοι στην Κούβα όλη μέρα στην πλάτη τους, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί η έντονη κίνηση στους γοφούς που χαρακτηρίζει τη ρούμπα. Έπειτα από εξαντλητική δουλειά στις φυτείες, οι σκλάβοι μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά και διασκέδαζαν χορεύοντας.
Θεωρείται ο χορός του έρωτα, λόγω των έντονων κινήσεων της λεκάνης και του διάχυτου ερωτισμού που εκπέμπει ο ρυθμός της. Είναι ιδανικός τρόπος να μάθετε τις βασικές αρχές των λατινοαμερικανικών χορών σε αργό τέμπο, ώστε να προχωρήσετε στη συνέχεια σε γρηγορότερους ρυθμούς.

Mambo

Εμπνευστές θεωρούνται και πάλι οι σκλάβοι της Κούβας. O ρυθμός του  κατακλύζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κλαμπ της Αβάνας και σταδιακά περνάει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. O ρυθμός του είναι λίγο πιο γρήγορος από αυτόν της ρούμπα και επομένως χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ακολουθήσει κανείς τα βήματα. Έχει ίδια τεχνική, ενώ περιλαμβάνει πολλές στροφές και ανεξάντλητο συνδυασμό από φιγούρες.

Cha cha cha

Προέρχεται από την Κούβα. Αρκετοί το ταυτίζουν με το μάμπο, παρ’ όλα αυτά, έχει δικά του στοιχεία που το διαφοροποιούν ως χορό.  Δεν θα μπορούσε παρά να ονομαστεί χορός του φλερτ, αφού πρόκειται για ένα συνεχές παιχνίδι μεταξύ καβαλιέρου και ντάμας. Είναι αυθόρμητος και απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στα πόδια.

Samba

Λέξεις όπως το κέφι, το ξεφάντωμα και το καρναβάλι είναι άμεσα συνυφασμένες με τη σάμπα. Έχει καθιερωθεί ως εθνικός χορός της Βραζιλίας, οι ρίζες της όμως βρίσκονται στην Αφρική. Είναι ο πιο δυναμικός χορός από τους λάτιν και ο δυσκολότερος τεχνικά. Απαιτεί πολύ δυνατή κίνηση στα πόδια, στους γοφούς και στο πάνω μέρος του σώματος, ενώ χρειάζεται απόλυτος έλεγχος της κίνησης, ώστε να μη χάνεται το βήμα.

Salsa

Πρόκειται για μείξη λατινοαμερικανικών και αφρο-καραϊβικών στοιχείων χορού.
Χαρακτηριστικά. Έχει ίδιο ρυθμό με το μάμπο, αλλά λιγότερο σοφιστικέ στυλ. Είναι γρήγορος χορός με ελευθερία κινήσεων και πολλές στροφές.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

·      Αίτηση (Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε)

·      Δύο φωτογραφίες

·      Λογαριασμό ΔΕΚΟ για εξακρίβωση κατοικίας

ΕΓΓΡΑΦΗ (ετήσια)

·      Δημότες – κάτοικοι 10,00 ευρώ

·      Εκτός Δήμου 15,00 ευρώ

 ΣΥΝΔΡΟΜΗ (μηνιαία)

 Παραδοσιακοί Χοροί

Μηνιαία συνδρομή :       € 15,00

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑØ

18.30 – 19.30 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

19.30 – 20.30 ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΩΝ – ΜΕΣΑΙΟ ΤΜΗΜΑ

20.30 – 22.00 ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΕΜΠΤΗØ

18.00 – 19.00 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

19.00 – 20.00 ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΩΝ

20.00 – 21.00 ΜΕΣΑΙΟ ΤΜΗΜΑ

21.00 – 22.00  ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ  (παιδιά / έφηβοι )Ø

10.00 – 11.00     4-7 ετών

11.00 – 12.00    10-12 ετών

12.00 – 13.00    12-14 ετών

13.00 – 14.00    15-18 ετών

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ        :      Ελ.Βενιζέλου 15 Πεύκη  τηλ. 210 6140612

 ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  :      Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00 – 11.00  &  13.00 – 16.00

 Επικοινωνία:

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας να είναι τα 2106140612 και το 2106145456

 

  

LATIN

Δημότες – κάτοικοι

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 20,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 10,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ             10,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 15,00 ευρώ

·      ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 10,00 ευρώ / έκαστος

Εκτός Δήμου

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 25,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 20,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ 15,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 20,00 ευρώ

·      ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15,00 ευρώ / έκαστος

TANGO

Δημότες – κάτοικοι

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 20,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 10,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ 10,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 15,00 ευρώ

·      ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 10,00 ευρώ / έκαστος

 Εκτός Δήμου

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 25,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 20,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ 15,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 20,00 ευρώ

·      ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15,00 ευρώ / έκαστος

 

·      Σημειώνεται ότι εάν κάποιος ενδιαφερόμενος θέλει να παρακολουθήσει παραπάνω εκ του ενός τμήματος θα πληρώνει:

Δημότες – κάτοικοι

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 30,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 20,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ 20,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 30,00 ευρώ

 

Εκτός Δήμου

·      ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 35,00 ευρώ

·      ΑΝΤΡΕΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) 25,00 ευρώ

·      ΕΦΗΒΟΙ 25,00 ευρώ

·      ΖΕΥΓΑΡΙ 35,00 ευρώ

 

·      Σημειώνεται ότι θα παρέχεται έκπτωση:

·      35% σε άνεργους (με εισόδημα άνω των 10.000€), τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και στους υπαλλήλους του Δήμου

·      50% σε πολύτεκνους και άνεργους (με εισόδημα κάτω των 10.000€)

·      15% όταν τρία μέλη και άνω της ίδιας οικογένειας παρακολουθούν την ίδια δραστηριότητα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

·      ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΤΡΙΤΗ

                                                              (ΑΡΧΑΡΙΟΙ)                                     18.00-19.00

                                                 (ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ Α)                      19.00-20.00

                                                 (ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ Β)             20.00-21.00

                                                 (ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ)                21:00-22:00

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

                                                             (ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ Α)         18.00-19.00

                                                            (ΤΑΝΓΚΟ)                            19.00-20.00

                                                            (ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ Β)          20.00-21.00

                                                            (ΑΡΧΑΡΙΟΙ)                          21.00-22.00

 

·                      ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ                   19.00-21.00

Τα μαθήματα των Χορών θα  γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Μελίνα Μερκούρη» Διεύθυνση: Αιόλου και Ηλίου, Ηλιακό Χωριό