Welcome to Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης Powered By GSpeech

Έκθεση Καλλιτεχνικής Έκφρασης

9 Νοεμβρίου 2018

Το Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός- Πολιτισμός (ΠΕ.Α.Π.) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τιμώντας τους εικαστικούς καλλιτέχνες δημότες ή κατοίκους του Δήμου μας και στην προσπάθεια να σταθεί δίπλα τους στο μέτρο του δυνατού διοργανώνει: Έκθεση Καλλιτεχνικής Έκφρασης από Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  έως και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα «Μ.Αναγνωστάκης» :

 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης :

 • Από Τετάρτη έως και Παρασκευή, 18:00 έως 22:00
 • Σάββατο και Κυριακή πρωί 10:00–13:00 και απόγευμα 18:00 -  22:00
 • Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00

 

Α. ΣΚΟΠΟΣ

 

Ο σκοπός αυτής της  διοργάνωσης  του Νομικού Προσώπου (ΠΕ.Α.Π.) εντάσσεται στην προσπάθεια να δώσει ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε:

 • να προωθήσει την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου
 • να παρουσιάσει τα έργα τους
 • να συντελέσει στην αλληλογνωριμία των εικαστικών του Δήμου
 • να οδηγήσει στη γνωριμία με το κοινό και
 • να μυήσει τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

 Β. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η έκθεση διασφαλίζει  την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και είναι ανοικτή  για όλες τις τεχνοτροπίες, μορφές και τάσεις. Σ’ αυτήν  μπορούν να πάρουν μέρος Δημότες ή Κάτοικοι του Δήμου μας ή υπάλληλοι του Δήμου άνω των 20 ετών.

 

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ

 1. Για την συμμετοχή τους στην  έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Νομικό Πρόσωπο ΠΕ.Α.Π. (Ελ. Βενιζέλου 15&Ρ.Φεραίου – Πεύκη Τηλ. 210 6140612)  καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 - 11.00 & 13.00 -16.00, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  16 Νοεμβρίου 2018, επισυνάπτοντας βιογραφικό σημείωμα και έγγραφο που αποδεικνύει ότι είναι Δημότες ή Κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

( ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης )

 1. Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους πρέπει να γίνει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 από τις 10:00-15:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΜΑΝOΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ» Χρυσοστόμου Σμύρνης, με την απόλυτη φροντίδα των καλλιτεχνών.
 2. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλλει έως τρία έργα των οποίων η συνολική διάσταση δεν θα υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά μέτρα. (Ο οριστικός αριθμός των έργων με τα οποία θα συμμετάσχει κάθε καλλιτέχνης θα εξαρτηθεί και από τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων.)
 3. Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για έκθεση. Οι πίνακες να είναι πλαισιωμένοι και να φέρουν τα απαραίτητα για ανάρτηση υλικά. Τα έργα γλυπτικής, τα δημιουργήματα ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και τα συναφή πρέπει να συνοδεύονται από τις απαραίτητες βάσεις ή προστατευτικά τους. Ο κάθε πίνακας πρέπει να περιβάλλεται από αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία αφρολέξ προκειμένου να αποφευχθούν φθορές στους τοίχους της αίθουσας .
 4. Οι καλλιτέχνες έχουν την υποχρέωση να επικολλήσουν στο πίσω μέρος κάθε έργου τους πινακίδα στην οποία να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του καλλιτέχνη και ο τίτλος του έργου.
 5. Έργα που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα γίνονται δεκτά.
 6. Το Νομικό Πρόσωπο ΠΕ.Α.Π.  ουδεμία ευθύνη φέρει για αποζημίωση εξαιτίας οποιουδήποτε γεγονότος, οφειλομένου σε ανωτέρα βία (σεισμός, πυρκαγιά, διάρρηξη, φθορά κλπ.) για απώλεια ή καταστροφή των έργων των δημιουργών.

 

Ε. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΡΓΩΝ

Η επιστροφή των έργων θα γίνει την επομένη της λήξης της  έκθεσης (Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 ) από τις  10:00-13:00

 

                                                 Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΠ

 

                                                   ΦΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                 

cc 

Η απόφαση μας να ανοίξουμε τις διαδικασίες στους συμπολίτες μας, 
μας οδηγεί στην ανάπτυξη συνεργατικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Mε την ολοκλήρωση της ψηφιακής κουλτούρας της έξυπνης πόλης, την εθελοντική συμμετοχή και τα έργα ανοικτού περιεχομένου και δεδομένων. 

Σας καλωσορίζουμε στο likovrisipefki.gr, Web Team 

Δι@υγεια

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech