Welcome to Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης Powered By GSpeech

Κοινωνικές Δομές & Υπηρεσίες Πρόνοιας

Γίνε εθελοντής, δράσε είναι στο χέρι σου
Image
Περιγραφή
Tο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης είναι μία νέα δομή στήριξης και συντονισμού όλων των δράσεων και προγραμμάτων εθελοντισμού του Δήμου. Αποτελεί στρατηγικό κόμβο συνεργασίας, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου και βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής. Το Γραφείο Εθελοντισμού χρειάζεται την υποστήριξη όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών για τη συμμετοχή τους στις δράσεις εθελοντισμού. Χρειάζεται την υποστήριξή σου! Αν θες να επενδύσεις το χρόνο σου βοηθώντας το Δήμο σε ένα από τους παρακάτω τομείς...

 Υποστήριξη ευπαθών ομάδων (κοινωνικό παντοπωλείο, ιματιοθήκη, συγκέντρωση τροφίμων)
 Παροχή ιατρικών/συμβουλευτικών υπηρεσιών (Πολυϊατρεία, Κέντρο Συμβουλευτικής &
Ψυχολογικής Υποστήριξης)
 Παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών (κοινωνικό φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία σε άπορα
παιδιά)
 Πολιτισμός (εκδηλώσεις, συμμετοχή στις καλοκαιρινές δραστηριότητες φιλανάγνωσης της
Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Φεστιβάλ Παιδιού )
 Αθλητισμός
 Πολιτική προστασία (περιφρουρήσεις δασών, διαχείριση φυσικών καταστροφών, κλπ)
 Περιβάλλον (δενδροφυτεύσεις, καθαρισμός αλσυλλίων, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης κπλ)
 Διοικητική- γραμματειακή υποστήριξη (Πολυϊατρεία)
 Νομική και φοροτεχνική υποστήριξη

...γίνε μέλος, δράσε και εσύ, μπορείς!

Για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου μπορείς να κάνεις αίτηση στο
Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης
Ελ. Βενιζέλου 15Α, Πεύκη & Ρίμινι 10, Λυκόβρυση

Ώρες: 8:00-16:00

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 6145451 & 210 6145148
Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση
Περιγραφή
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, επιτρέπεται η χορήγηση εφάπαξ χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολυτέκνους, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Image
Δημοτικά Ιατρεία
Περιγραφή

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με το Νομικό του Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ διαθέτει 2 Δημοτικά Ιατρεία διαμοιρασμένα στις 2 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, ώστε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να παρέχεται δωρεάν προς όλους τους πολίτες όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον χώρο, τον οποίο αυτοί ζουν και εργάζονται.

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ως φορέας Αγωγής & Προαγωγής της Υγείας παρέχουν σε όλους τους πολίτες (περιλαμβανομένων των ατόμων που είναι άτομα ανασφάλιστα ή «χωρίς χαρτιά») μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνει:

  • Υπηρεσίες Υγείας που δεν απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο
  • Την εκτίμηση των αναγκών υγείας των πολιτών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας
  • Προληπτική Οδοντιατρική και Φροντίδα
  • Μετανοσοκομειακή Φροντίδα και Αποκατάσταση
  • Παρακολούθηση Χρονίων Πασχόντων
  • Χορήγηση του ατομικού δελτίου υγείας των μαθητών από τα Δημοτικά Ιατρεία.
  • Χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών υπό προϋποθέσεις
Image
Κοινωνικό Φαρμακείο
Image
Περιγραφή

Στο πλαίσιο της μακράς οικονομικής δυσκολίας στη χώρα, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ΚΟΙΠΑΠ, ενισχύει την κοινωνική του πολιτική συνεχίζοντας και ενδυναμώνοντας τη Δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι να προσφέρει δωρεάν φάρμακα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο κρατικό σύστημα περίθαλψης. Εξυπηρετούνται άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και μέλη ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Στην πράξη το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αυτή τη δύσκολη εποχή. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

ΚΑΠΗ / Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων
Image
Περιγραφή

Στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης λειτουργούν τρία ΚΑΠΗ τα οποία εποπτόευονται από το Νομικό Πρόσωπου του Δήμου ΚΟΙΠΑΠ. Απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους και δημότες της Λυκόβρυσης Πεύκης, άνδρες γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί
Περιγραφή

Στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης λειτουργούν τρεις Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Οι δύο βρίσκονται στην δημοτική κοινότητα Πεύκης και ο ένας στην δημοτική κοινότητα Λυκόβρυσης. Τα παιδιά μπορούν να ενταχθούν στους παιδικούς μας σταθμούς από την ηλικία των δυόμισι ετών έως την υποχρεωτική φοίτηση σε νηπιαγωγεία. Σκοπός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είναι η φροντίδα, η δημιουριγκή γνώση και μάθηση και η κοινωνικοποίηση για την ομαλή ανάπτυξή τους και ένταξη στη μεγαλύτερη σχολική βαθμίδα του νηπιαγωγείου.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το 2011. Αιτήσεις εγγράφων και επανεγγραφών γίνονται από την 1-30 Ιουνίου.

Image
Κοινωνικό παντοπωλείο- Ιματιοθήκη
Image
Περιγραφή

Η Δομή Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποσκοπεί στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης μόνιμων διαμενόντων στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και απειλούνται ή βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Όλοι οι δικαιούχοι εντάσσονται βάση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

 Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνεται η διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.). Επιπλέον, το προσωπικό της δομής παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, αλλά και υπηρεσίες διασύνδεσης των ωφελουμένων με άλλους φορείς.

 Η Δομή Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2017-2020

Επικοινωνία:                                                                                                  Ωράριο Λειτουργίας:
1) Βασικά αγαθά - Κοινωνικό Παντοπωλείο                                               Δευτέρα έως Παρασκευή
8:00 με 16:00
Tηλ.: 210- 2843652

e-mail: pantopoleio@likovrisipefki.gr

 

2) Ρουχισμός – Ιματιοθήκη                                                                           Ωράριο Λειτουργίας:

Ελευθέριου Βενιζέλου 15Α                                                                            Τρίτη και Παρασκευή
9:00 – 13:00
Τηλ. 210 – 6145150   

 

Κοινωνικό Φροντιστήριο
Περιγραφή

Το Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο μας, έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παρέχονται δωρεάν μαθήματα ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που προκύπτουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

  Περισσότερες πληροφορίες στο site του Νομικού Προσώπου του Δήμου : www.koipap.gr

Image
Δημοτικός Λαχανόκηπος
Image
Περιγραφή
Πρόκειται για μια δράση με καθαρά κοινωνικά και φιλοπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά, με στόχο να ανακουφιστούν οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.. Σε έκταση του Δήμου, που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, Αγίας Παρασκευής & Λάμπρου Κατσώνη, παραχωρούνται τεμάχια 50τ.μ. σε πολίτες, με σκοπό τη σίτιση των ιδίων και των οικογενειών τους.
Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης
Ανακοίνωση: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων ΚΕΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΕΑ

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 01/02/2017 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο αφορά σε άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η υποβολή αίτησης μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

  1. Από τον πολίτη* με είσοδο στην πλατφόρμα www.keaprogram.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisnet). * Εξαίρεση: Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους.  1. Στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου (Ελ. Βενιζέλου 15α, στο ισόγειο) τηλ.: 210 6145451.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το
ν ακόλουθο υπερσύνδεσμο : https://keaprogram.gr/pub/Home/Contact

 

Προς αποφυγή άσκοπης προσέλευσης στις αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλείσθε να διαβάσετε πολύ προσεχτικά τα κριτήρια ένταξης (εισοδηματικά και περιουσιακά)

Image
Κέντρα Κοινότητας
Image
Περιγραφή


cc 

Η απόφαση μας να ανοίξουμε τις διαδικασίες στους συμπολίτες μας, 
μας οδηγεί στην ανάπτυξη συνεργατικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Mε την ολοκλήρωση της ψηφιακής κουλτούρας της έξυπνης πόλης, την εθελοντική συμμετοχή και τα έργα ανοικτού περιεχομένου και δεδομένων. 

Σας καλωσορίζουμε στο likovrisipefki.gr, Web Team 

Δι@υγεια

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech